glasvezel aansluitingen Amsterdam

Solutions30 is verantwoordelijk voor het realiseren van 54.000 aansluitingen in de Amsterdamse Pijp en Rivierenbuurt-Zuid i.o.v. ODF. Per dag wordt er een zogenaamde DP (gebied met ongeveer 44 aansluitingen) per ploeg gemaakt. Solutions30 werkt met verschillende ploegen en realiseert ongeveer 1000 aansluitingen per week.

We werken hier vanuit een POP, een hoofdverdeelpunt die glasvezelkabels verdeelt naar woonwijken of appartement complexen. Via een buis gelegd wordt er een 192- of 96-vezelige kabel doorheen geblazen vanaf DP naar de POP. Dit wordt vervolgens digitaal ingemeten zodat voor de oplevering en klik alles geregistreerd staat. Dit digitaal inmeten word gedaan met 75% open geul.

Bij het aanleggen van glasvezel zijn veel vergunningstrajecten noodzakelijk, zoals voor gestuurde boringen, onder water en drukke wegen en voor winkelstraten waar extra veilig gewerkt moet worden. Veilig werken is en blijft altijd belangrijk: ´we werken veilig of we werken niet´! Elke maand zijn er bij Solutions30 werkplekinspecties in combinatie met toolboxen om de veiligheid te waarborgen. Dit geldt ook voor de keuringen van materialen en standaard benodigdheden die de ploegen gebruiken, zoals brandblusser en verbanddozen.